22 Σύριοι «χαμένοι» στη Δραπετσώνα

prosfyges_2

Είκοσι δύο Σύριοι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων πολλά μικρά παιδιά, βρέθηκαν να περιπλανιούνται στην Δραπετσώνα. Μεταφέρθηκαν από την Κρήτη και εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Μετά από μια μεγάλη ταλαιπωρία, φιλοξενήθηκαν σε εγκαταστάσεις του ΟΛΠ. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε σχετικά:

«Είκοσι δύο Σύριοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από την Κρήτη και εγκαταλειφθήκαν στην τύχη τους. Εντοπίστηκαν τυχαία από τον Ερυθρό Σταυρό και ξεκίνησε μία τεράστια περιπέτεια για την περίθαλψη τους. Αρχικά ο Δήμος παρενέβη για την μεταφορά τους στην Κόρινθο, ωστόσο οι πρόσφυγες και ο οδηγός του λεωφορείου που τους μετέφερε προσήχθησαν στο Αλλοδαπών,

απ’ όπου αφέθησαν ελεύθεροι μετά από παρέμβαση δική μας. Στη συνέχεια, αφού έφτασαν στην Κόρινθο δεν έγιναν αποδεκτοί και ξαναγύρισαν στο λιμάνι του Πειραιά. Τελικά καταφέραμε μετά από επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΟΛΠ, κ. Ανωμερίτη, να περάσουν τη νύχτα σε χώρο του ΟΛΠ με βασική υποδομή θέρμανσης και υγιεινής» και τονίζει στη δήλωση του «Η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε πρόσφυγες είναι τουλάχιστον εξοργιστική. Αυτοί οι άνθρωποι το μόνο που ζητάνε είναι ένα προσωρινό κατάλυμα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να μπορέσουν να πάνε στην Ευρώπη. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα και να τους εγκαταλείπει στα πεζοδρόμια. Είναι αναγκαίο να βρεθεί λύση προσωρινής περίθαλψης και να ικανοποιηθεί το αίτημα τους».

Facebook Σχόλια

About Author

Write a Comment

Only registered users can comment.