Συνέντευξη τύπου σχετικά με το θέμα των «Λιπασμάτων Δραπετσώνας»

Συνέντευξη τύπου σχετικά με το θέμα των «Λιπασμάτων Δραπετσώνας»

Στη σημερινή (17/2) συνέντευξη τύπου για το θέμα των «Λιπασμάτων Δραπετσώνας» που δόθηκε στο Δημαρχείο του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι:
«Η εξαίρεση της περιοχής του παράλιου μετώπου των «Λιπασμάτων» από την παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ και την εν συνεχεία ιδιωτικοποίησή του, αποτελεί σημαντική νίκη σε μια μεγάλη μάχη.
Δικαιώνει αγώνες δεκαετιών των κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια σε πολλά και ισχυρά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η θετική εξέλιξη συμπληρώθηκε και ενισχύθηκε από την τροπολογία που συντάχθηκε επί Υπουργείας Παναγιώτη Λαφαζάνη και ψηφίστηκε στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Υπουργού Π. Σκουρλέτη και με την οποία διασφαλίζεται ο προσανατολισμός και τα βασικά χαρακτηριστικά της ανάπλασης της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανάγκες των κατοίκων.
Παρά το γεγονός ότι δύο φορές ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει δημόσια δεσμευτεί για την παραχώρηση της έκτασης στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας το ζήτημα, 3 μήνες μετά, δεν έχει προχωρήσει και οι διαδικασίες παραχώρησης δεν έχουν ολοκληρωθεί. Με δεδομένο ότι όλοι οι συναρμόδιοι Φορείς (Υπ. Ναυτιλίας, ΟΛΠ, ΤΑΙΠΕΔ) συμφωνούν με την παραχώρηση, κανένα τεχνικό ζήτημα δεν μπορεί να προβάλλεται ως ισχυρό και πειστικό επιχείρημα για να αιτιολογηθούν οι καθυστερήσεις και φυσικά η εξέλιξη αυτή δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Θεωρούμε ότι οι διαδικασίες παραχώρησης του παράκτιου μετώπου στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις και κατά τρόπο που θα διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Δημοσίου αλλά και των κατοίκων και των Φορέων της περιοχής που για 20 και πλέον χρόνια δίνουν αυτή τη μάχη.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά συνεργάζεται στενά με το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας και τους Φορείς της περιοχής για να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της παραχώρησης και να ξεκινήσει η διαδικασία ανάπλασης των “Λιπασμάτων Δραπετσώνας”».

Facebook Σχόλια

About Author