Καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή χωρίς αναστολή ο 34χρονος που έκαψε κουτάβι στη Σαλαμίνα το 2012

Καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή χωρίς αναστολή ο 34χρονος που έκαψε κουτάβι στη Σαλαμίνα το 2012
Με τη μέγιστη των ποινών – γι′ αυτού του είδους το αδίκημα – καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τον 34χρονο άνδρα που στις 24 Απριλίου του 2012 έκαψε ζωντανό ένα κουταβάκι στην Σαλαμίνα στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως. Το δικαστήριο την Παρασκευή 15 Απριλίου μετά από τρεις αναβολές καταδίκαζε ερήμην τον δράστη – αφού δεν παρουσιάστηκε – με ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή (αλλά εξαγοράσιμη) και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ και είναι η πρώτη φορά από το 2012 που ισχύει ο νόμος 4039 κατά την οποία επιβάλλεται για θανάτωση ζώου η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο 34χρονος άνδρας Α.Μ. είναι προφυλακισμένος καθώς ομολόγησε ότι στις 11 Μαρτίου 2016 σκότωσε στο διαμέρισμα του μια 51χρονη γυναίκα στη Σαλαμίνα επειδή σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας όπως ισχυρίστηκε «προηγουμένως αυτή είχε καταναλώσει ναρκωτικά χάπια που του ανήκαν».
Ο συγκεκριμένος άνδρας είναι γνωστός στη Σαλαμίνα ως χρήστης ουσιών και είχε πολλές φορές απειλήσει τ’ αδέσποτα της περιοχής με εξόντωση όμως μόνο όταν έκαψε το κουτάβι έξω από το καφέ Φλαμίνγκο κατάφεραν αφού το είδαν εργαζόμενοι στην καφετέρια να ενημερώσουν την Ζωοφιλική Ομάδα Εθελοντών Σαλαμίνας (Ζ.Ο.Ε.Σ.) η γραμματέας της οποίας Ι.Κ. κάλεσε την Αστυνομία και τον κατήγγειλε.
Ο δράστης είχε απειλήσει μάλιστα παλιότερα εντός της αιθούσης του δικαστηρίου ενώπιον των αστυνομικών ότι θα κάψει και το αυτοκίνητο της καταγγέλλουσας όπως εξήγησε η ίδια στο www.zoosos.gr και όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται οι άνθρωποι οι οποίοι βασανίζουν ή θανατώνουν ζώα σπανίως περιορίζονται σε αυτό.
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ο δράστης βρίσκεται στη φυλακή για τον φόνο της γυναίκας και ότι τα αδικήματα εις βάρος των ζώων είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, οι ποινές είναι εξαγοράσιμες γι’ αυτό και κανείς δεν φυλακίζεται γι’ αυτά. Αφού καθαρογραφτεί η καταδίκη το η Ζ.Ο.Ε.Σ. θα ζητήσει να του επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για την θανάτωση του ζώου.
Το δικαστήριο έγινε την Παρασκευή καθώς η καταγγέλουσα δεν είχε ζητήσει τη συνδρομή δικηγόρου γι′ αυτό και η απεργία τους δεν επηρέασε την έκδίκαση της υπόθεσης.
Της Ελένης Ηλιοπούλου – zoosos.gr
Facebook Σχόλια

About Author