Λουκέτο και κατάληψη στο Δήμο Ασπροπύργου κατά της δημιουργίας hot spot

Λουκέτο και κατάληψη στο Δήμο Ασπροπύργου κατά της δημιουργίας hot spot

«Λουκέτο» επ’ αόριστον από σήμερα Τετάρτη στο Δήμο Ασπροπύργου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργήσει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή, σε χώρο που ανήκει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο δήμαρχος Νικόλαος Μελετίου ανακοίνωσε το κλείσιμο των υπηρεσιών του δήμου μέχρι να οριστεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας,  Δημήτρη Βίτσα. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ο κ. Μελετίου επεσήμανε πως η εν λόγω απόφαση ελήφθη αιφνιδιαστικά την Κυριακή, χωρίς να ερωτηθεί ή να ενημερωθεί η δημοτική αρχή, η οποία ήδη από το Μάρτιο είχε υποδείξει εναλλακτικούς χώρους.

Παράλληλα, ο δήμαρχος, σε επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τους αρχηγούς των κομμάτων, καταγγέλλει ότι ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας σε ήδη επιβαρυμένη περιοχή, στη θέση «Γκορυτσά».

Η επιστολή αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο χώρος βρίσκεται στην πρόσοψη της Λεωφόρου Ειρήνης, που είναι ο μοναδικός δρόμος σχετικά ταχείας κυκλοφορίας, που εξυπηρετεί τις 3.000 περίπου επιχειρήσεις Logistics της περιοχής.

Την ίδια ώρα, ο τόπος αυτός απέχει λίγες δεκάδες μέτρα απ’ το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου σταθμεύουν τα κυβερνητικά αεροσκάφη ‘Empraer’, δεκάδες πυροσβεστικά, αλλά και πολεμικά, κυρίως μεταγωγικά αεροπλάνα.
Επιπλέον, σε μικρή απόσταση, από τον συγκεκριμένο χώρο, λειτουργούν: α) ένα Διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ, απ’ το οποίο υδροδοτείται μέγα μέρος της Αθήνας, β) ο αγωγός ύδρευσης από το Μόρνο, ανοιχτός σε μεγάλο τμήμα του, γ) χημικές και βιομηχανίες υγραερίου, δ) το μεγαλύτερο διυλιστήριο αργού πετρελαίου της χώρας, και δεκάδες αποθηκευτικοί χώροι, ε) η μοναδική Χωματερή της Αττικής, στ) δεκάδες νόμιμα και παράνομα «σκραπ», και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, από οχλούσες δραστηριότητες.

Τέλος, στην επιστολή αναφέρει ότι σε απόσταση αναπνοής, έχουν δημιουργηθεί παράνομοι καταυλισμού ημεδαπών και αλλοδαπών αθίγγανων.

 

Newsroom Athina 9.84

Facebook Σχόλια
Categories: ΕΛΕΥΣΙΝΑ

About Author