Η καθέλκυση του ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII στο Πέραμα

Η καθέλκυση του ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII στο Πέραμα

Τη δυναμική της πορεία προς το μέλλον συνεχίζει η «ΕΥΒΟΪΚΟΣ Ν.Ε.» μετά και την καθέλκυση –στις 23/5/2016- του νεότευκτου κλειστού τύπου αμφίπλωρου πλοίου της, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII. Η οικογένεια Τσώκου τολμά και επενδύει έμπρακτα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά περίοδο, προσφέροντας παράλληλα εργασία σε δεκάδες ανθρώπους και περιφερειακές επιχειρήσεις του κλάδου. Τρανή απόδειξη αποτελεί το τελευταίο υπερσύγχρονο πλοίο της που φέρει την ελληνική σημαία, σχεδιάστηκε από ελληνίδα ναυπηγό και ναυπηγήθηκε στο Πέραμα (αφοί Κανέλλου ΕΠΕ). Επένδυση που έχει μεγάλη ανάγκη ο τόπος μας και που ελπίζουμε να βρει και άλλους μιμητές.

Υπενθυμίζεται, ότι η «ΕΥΒΟΪΚΟΣ Ν.Ε.» δραστηριοποιείται, κατά κύριο λόγο, στην πορθμειακή γραμμή Ερέτριας – Ωρωπού για περισσότερο από μια 10ετια (2004), διαχειριζόμενη πάντα καινούργια και επαναστατικά πλοία που χτίστηκαν στην Ελλάδα. Πρώτος σταθμός της υπήρξε το πρώτο αμφίδρομο πλοίο της γραμμής ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, ενώ αργότερα ακολούθησαν τα ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΙΙ (2006), ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΙΙΙ (2007), ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΙV (2010) και ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ V (2011).
Στην καθέλκυση του νεότευκτού πλοίου παραβρέθηκαν πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι των συνεργατών της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ.κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και Μιχάλης Γιάγκας, καθώς και ο Σύμβουλος ΒΕΠ, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης.
Το αμφίπλωρο ΕΓ/ΟΓ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII, νηολογίου Πειραιά, έχει μήκος 99,65 μέτρα, πλάτος 18 μέτρα και εξοπλίζεται με 4 μηχανές Cummins. Μπορεί να μεταφέρει 540 επιβάτες, 200 Ι.Χ. και ταξιδεύει με ταχύτητα 16,5 κόμβων. Μάλιστα το ΣΑΣ που πραγματοποιήθηκε στις 21/4 ενέκρινε τη δρομολόγηση του στη γραμμή Ερέτρια – Ωρωπός.

protoporos_ix

Παρακολουθήστε την καθέλκυση του ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ VIII και του ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΙΧ στα παρακάτω βίντεο

 

φωτογραφίες και βίντεο: Γεωργία Σαχίνη Τσώκου και Ζωή Τσώκου

πηγή

Facebook Σχόλια
Categories: ΠΕΡΑΜΑ
Tags: Πέραμα

About Author