Εξωπραγματικά ποσά για ξαπλώστρες σε παραλίες

Εξωπραγματικά ποσά για ξαπλώστρες σε παραλίες
Αλήθεια ο Δήμος Σαλαμίνας πόσα θα εισπράξει από τις παραλίες φέτος; Σίγουρα ούτε το Πέρανι μπορεί να γίνει Χρυσή Ακτή ούτε το Αιάντειο Αγ. Απόστολοι για να εισπραχθούν τέτοια χρήματα, όμως και στη Σαλαμίνα ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγει τις οργανωμένες παραλίες είναι πολύ μεγάλος και τα χρήματα που θα μπορούσαν να εισπραχθούν από την εκμετάλλευση των παραλιών διόλου ευκαταφρόνητα  

Με… ασύλληπτα ποσά, σε τρεις περιπτώσεις, αναδείχθηκαν οι πλειοδότες για ομπρέλες – ξαπλώστρες, καντίνες και θαλάσσια μέσα αναψυχής σε 33 συνολικά σημεία εντός των ορίων του Δήμου Χανίων.


Η ανοικτή πλειοδοτική προφορική δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χανίων και το ενδιαφέρον για συγκεκριμένα σημεία – «φιλέτα» ήταν τεράστιο.

Όσο και αν ακούγεται… εξωπραγματικό, για ομπρέλες και ξαπλώστρες σε δύο σημεία στην παραλία της Χρυσής Ακτής προσφέρθηκαν… 71.643 ευρώ και 68.961 ευρώ αντίστοιχα, ενώ για τον κεντρικό κολπίσκο των Αγίων Αποστόλων, δόθηκαν 56.910 ευρώ!

Για καθεμία από τις δύο περιπτώσεις στην παραλία της Χρυσής Ακτής «κονταροχτυπήθηκαν» τρεις ενδιαφερόμενοι (με τα αρχικά ποσά εκκίνησης να είναι 8.316 ευρώ και 8.908 ευρώ αντίστοιχα), ενώ για την περίπτωση των Αγίων Αποστόλων η «αφετηρία» ήταν τα 11.880 ευρώ και ενδιαφέρον εκδήλωσαν τέσσερα άτομα.Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Χανίων αναφέρει τα εξής: «Η ανοιχτή προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού – παραλίας ολοκληρώθηκε σήμερα, Δευτέρα 13/6/2016, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων. Κατά τη διαδικασία από τα 33 δημοπρατούμενα σημεία προέκυψε πλειοδότης σε 25 από αυτά, με ανώτερο τίμημα το ποσό των 71.643 ευρώ. Για τα υπόλοιπα οκτώ σημεία η διαδικασία κηρύχθηκε άγονη είτε λόγω ελλιπών δικαιολογητικών είτε λόγω απουσίας ενδιαφέροντος και θα γίνει επαναπροκήρυξή τους».

Πηγή: hania.news

Πηγή

Facebook Σχόλια
Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

About Author