Η άποψη του κ. Μάριου Τραυλού για την πολύκροτη δίκη

Η άποψη του κ. Μάριου Τραυλού για την πολύκροτη δίκη
Το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά κατά την συνεδρίαση της 18/7/2016 κατόπιν διακοπής από 6/7/2016, καταδίκασε τους κατηγορούμενους Αστράκο Ευάγγελο του Αντωνίου, Διαμαντίδου Άννα του Ρωσέτου, Σγούρδα Γεώργιο του Παναγιώτη , Μπερή Θωμά του Ιωάννη και Γκαβογιάννη Γεωργία του Βασιλείου σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών ο καθένας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού κατόπιν συναπόφασης. 

 
Δηλαδή ότι με την ιδιότητα τους ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σαλαμίνας αποφάσισαν στις 7-6-2012 με την υπ΄ αριθμ 294/2012 απόφασή τους να εξουσιοδοτήσουν τον τότε Δήμαρχο Σαλαμίνας Ιωάννη Τσαβαρή, όπως  εκπροσωπήσει το Δήμο ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά κατά την εκδίκαση της με αριθμό 3709/2012 αγωγής των Μάνογλου Γεωργίας και Κουτούκα Αθανασίας και συνομολογήσει το περιεχόμενο και το αιτητικό της αγωγής αυτής.

 

 
Το ανωτέρω Δικαστήριο με την ίδια απόφαση του διαβιβάζει την Δικογραφία της υπόθεσης στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά για να ελεγχθεί και ο Ιωάννης Τσαβαρής για την ίδια αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος που τέλεσαν τα προαναφερθέντα πέντε μέλη της τότε Οικονομικής Επιτροπής, διότι ο τ. Δήμαρχος συμμετείχε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και στη λήψη της με αριθμό 294/2012  απόφασης αυτής και μάλιστα, με την ιδιότητα του Προέδρου και Εισηγητή του θέματος. 

 
Τέλος ο Δήμος Σαλαμίνας απεδείχθη ότι ορθώς άσκησε στη συγκεκριμένη δίκη, ως όφειλε, παράσταση πολιτικής αγωγής, γιατί με τον τρόπο αυτό προάσπισε τα συμφέροντά του Δήμου, αποτρέποντας βλαπτικές επενέργειες – συνέπειες που απορρέουν από την με αριθμό 4478/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά. 

 
Πιστεύω δε ότι έχει συγχρόνως εξασφαλίσει την δυνατότητα επιφύλαξης, ώστε να προχωρήσει στην άσκηση ενδίκων μέσων για την αποκατάσταση της νομικής, ηθικής και οικονομικής τάξης του Δήμου. 

Σαλαμίνα 20/7/2016 

Μάριος ΤΡΑΥΛΟΣ
Facebook Σχόλια
Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

About Author