Η άποψη του Salamina.Net σχετικά με το πανηγύρι της Φανερωμένης

Η άποψη του Salamina.Net σχετικά με το πανηγύρι της Φανερωμένης

Πριν λίγο καιρό η  ηγουμένη (ή αντιπρόσωπος της) της Μονής Φανερωμένης παραβρέθηκε στο  Δημοτικό Συμβούλιο να πει την γνώμη της σχετικά με το θέμα που προέκυψε για τις εισπράξεις από τα ενοίκια των πάγκων των μικροπωλητών κατά την περίοδο του πανηγυριού της Φανερωμένης.

Εκεί μάθαμε (εκεί έμαθα και εγώ) ότι ο νόμος λέει (αυτό κατάλαβα ότι υποστηρίζει η Δημοτική αρχή) ότι αρμόδια αρχή για χορήγηση άδειας για ενοικίαση χώρου για πάγκους είναι υπεύθυνος ο Δήμος (δεν το γνωρίζω εάν όντως ισχύει καθώς δεν είμαι νομικός και ούτε έχω ασχοληθεί με το θέμα).

Τα έσοδα λοιπόν από τους πάγκους θα πρέπει να πάνε στον Δήμο.

Ο Δήμος είπε (αυτό κατάλαβα εγώ) ότι δεν ήθελε τα έσοδα από την μονή (μιας και είναι θεοσεβούμενοι κάνουν και δωρεές στις εκκλησίες…) και θα έβρισκαν έναν τρόπο να πάρει η μονή τα έσοδα μέσω του Δήμου.

Δηλαδή θα μπορούσε να νοικιάσει ο Δήμος τον ιδιωτικό χώρο της Μονής Φανερωμένης για 5 πχ μέρες, με αντίτιμο τα έσοδα από τις άδειες από τους πάγκους και έτσι με αυτό το τρικ, θα έπαιρνε η μονή τα χρήματα από τους πάγκους όπως τα έπαιρνε όταν αυτή χορηγούσε τις άδειες.

Έλα ντε όμως που ο Δήμος είναι σε Μνημόνιο και δεν μπορεί να νοικιάσει (πχ ιδιωτικό χώρο) για να πληρώσει την Μονή από τα έσοδα του πανηγυριού… Και έτσι ξεκίνησε το πανηγύρι…

Η ηγουμένη έφραξε τον χώρο με κάγκελα και όργωσε τα χωράφια που παρκάριζαν τις προηγούμενες χρονιές τα αυτοκίνητα, για να μην έχουν πρόσβαση.

Η άποψή μας είναι η εξής:

α.  Εφόσον είναι ιδιωτικός χώρος και ανήκει στην μονή, μπορεί να κάνει ότι θέλει στον χώρο                   της.

β.  Η Δημοτική αρχή να μην εκδώσει καμία άδεια για πάγκους μικροπωλητών.

γ.  Η αστυνομία να κάνει την δουλειά της και να ελέγξει εάν υπάρχουν μικροπωλητές και εάν  έχουν              άδεια όπως ο νόμος ορίζει.

δ.  Η πολεοδομία να ελέγξει εάν τα κάγκελα που μπήκαν, έχουν μπει νόμιμα.

ε.  Οι πιστοί που θέλουν να πάνε να ανάψουν ‘ένα κεράκι και να προσκυνήσουν την εικόνα της                       Παναγίας μας, να πάνε με το λεωφορείο και όχι με τα αυτοκίνητά τους γιατί δεν θα                       υπάρχει πάρκιν για να τα βάλουν…

Πολλoί θα μας κατακρίνουν ότι παίρνουμε το μέρος της Δημοτικής αρχής κλπ, ότι τα βάζουμε με την εκκλησία, ότι είμαστε αντίχριστοι, άθεοι, Συριζέοι , εξωγήινοι κλπ.

Όχι κύριοι/ιες . Δεν είμαστε τίποτα από τα παραπάνω. Απλά θέλουμε να είμαστε νομοταγής. Εάν ο νόμος ορίζει ότι την άδεια την εκδίδει ο Δήμος, τότε να την εκδώσει ο Δήμος, εάν λέει κάτι άλλο, να γίνει το άλλο. Αρμόδια υπηρεσία για την τήρηση του Νόμου είναι η Αστυνομία.

Ούτε ο Δήμος, ούτε η ηγουμένη, ούτε εγώ, ούτε εσείς.

Η αστυνομία θα πρέπει να ελέγξει εάν τηρείτε ο νόμος.

Κάποτε σε αυτήν την χώρα θα πρέπει να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τους νόμους. Όχι ότι μας συμφέρει το κάνουμε και ότι όχι δεν το ακολουθούμε… Για να γίνουμε κράτος κάποια στιγμή…

Εξάλλου αυτούς που βγάζουν τους νόμους, εσείς και εγώ τους ψηφίσαμε, ε θα τους υποστούμε για να μάθουμε για την επόμενη φορά… 

Salamina.Net

Facebook Σχόλια
Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

About Author