Γκρεμίστηκε οικία στο πανόραμα Σεληνίων (φώτο)

Γκρεμίστηκε οικία στο πανόραμα Σεληνίων (φώτο)

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΣΕΛΗΝΙΩΝ

Λύπη και μόνο λύπη μπορώ να εκφράσω για το γκρέμισμα οικίας στο Πανόραμα Σεληνίων από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση Αττικής. Σε μια εποχή βαθειά οικονομικής κρίσης η Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση προχώρησε στο γκρέμισμα διώροφης οικοδομής, στο Πανόραμα Σεληνίων.

Σε μία περίοδο που η οικιστική πύκνωση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα βγάλει εκτός Δασικών χαρτών σχεδόν το σύνολον των οικισμών στη Σαλαμίνα, διότι πράγματι βρίσκονται στο πλαίσιο της οικιστικής πύκνωσης, δόθηκε εντολή να γκρεμισθεί η συγκεκριμένη οικία χωρίς ο μελετητής να παραδώσει την μελέτη του. Με πολύ επιπολαιότητα ειπώθηκαν οι πιο κάτω δικαιολογίες για το γκρέμισμα της συγκεκριμένη οικίας οι οποίες δυστυχώς βρίσκουν σύμφωνους και τοπικούς παράγοντες.

olo

Πρώτον ότι η συγκεκριμένη οικία έχει τελεσιδικήσει δικαστικά και είναι προς κατεδάφιση. Ενημερώνω λοιπόν όλους, ότι εάν η οικιστική πύκνωση δείξει ότι το σπίτι βρίσκεται σε περιοχή που πληρεί τα στοιχεία της οικιστικής πύκνωσης, οι ευθύνες είναι τεράστιες αφού αυτές οι δικαστικές αποφάσεις δεν θα ληφθούν υπ όψιν. Η περιοχή είναι κατοικημένη και σε 5 μέτρα απόσταση έχει και άλλα σπίτια και αύριο θα έχουμε την επίσημη απάντηση του μελετητή για την περιοχή. Τα σπίτια είναι πολύ περισσότερα από 50 που αναφέρει ο νόμος.

Η δεύτερη αστεία δικαιολογία ήταν ότι το σπίτι είναι στα τούβλα επί πολλά χρόνια. Αυτό τι σημαίνει κύριοι που πήρατε την απόφαση να γκρεμίσετε τους κόπους ενός ανθρώπου; Επειδή δεν είχε χρήματα να συνεχίσει θα πρέπει να τον καταδικάσετε; Η Τρίτη ανεπίτρεπτη δικαιολογία ήταν ότι στην Αποκεντρωμένη της είχαν αποδοθεί χρήματα για κατεδάφιση και θα έπρεπε να τα εξαντλήσει. Για μια φορά ακόμη καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος να δώσει εντολή να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις τώρα, διότι έχει ευθύνες αφού θα έπρεπε να ενημερώσει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να σταματήσει τις κατεδαφίσεις μέχρι να τελειώσει η οικιστική πύκνωση.


Καλούμε την Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και να σταματήσει τις κατεδαφίσεις εκείνων των ανθρώπων που δεν καταπάτησαν και έχουν συμβόλαια και έχουν κτίσει σε περιοχές που αποτελούν σήμερα οικισμούς και πιθανόν να δικαιώσει ο νόμος, όπως αυτό που γκρέμισε σήμερα .

Ας ψάξει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να βρει αυτούς που πραγματικά έχουν καταπατήσει Δημόσια περιουσία οι οποίοι βρίσκονται εκτός Σαλαμίνας και ας ξοδέψει εκεί τα χρήματα που της έχουν δώσει για κατεδαφίσεις. Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση μαστίζει την μεσαία τάξη πράξεις σαν την σημερινή είναι ανεπίτρεπτες.

Μάνος Δερτούζος

Facebook Σχόλια
Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

About Author