Σιγή ιχθύος… για το ξεπούλημα της Κυνόσουρας!

Σιγή ιχθύος… για το ξεπούλημα της Κυνόσουρας!

Αβελτηρίες, μικροπολιτικές, αιρετοί που διαχρονικά υπήρξαν κοντόφθαλμοι αν όχι διεφθαρμένοι και αδιάφοροι πολίτες είναι μερικοί από τους απλούς λόγους που η ιστορική Κυνόσουρα παραδίδεται στην COSCO. 
Το πιο περίεργο όμως είναι ότι μια εβδομάδα μετά την απόφαση κόλαφος για τη Σαλαμίνα που αποτελεί ταφόπλακα για την όποια πολιτιστική αξιοποίηση της περιοχής και κανείς δεν έχει αντιδράσει πέραν αυτής της αμφιλεγόμενης δήλωσης του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων που ευθέως ως άλλος Πόντιος Πιλάτος νίπτει τας χείρας του κάνοντας αναφορά για ευθύνες όλων χωρίς να εξαιρεί του κατοίκους του νησιού. Και ίσως να έχει και δίκιο! 

Περίεργοι άνθρωποι οι συμπολίτες μας. Ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι μπορούν να μαλώνουν στα Blog και στα socialmedia για το χωριό του Αη Βασίλη και όταν ξεπουλιέται μια ολόκληρη περιοχή του νησιού τους να μην ανοίγει μύτη.

 
 «Η απόφαση καταδεικνύει ξεκάθαρα την ουσιαστική αδιαφορία όλων όσων θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει αποφασιστικά από την πρώτη στιγμή, πριν τρία χρόνια. Αλλά και την αδράνεια  φορέων και κινημάτων της Σαλαμίνας  για την προστασία της ευρύτερης περιοχής της Κυνόσουρας από παράνομες πράξεις της διοίκησης»
 
Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί κ. Χατζηπέρο γιατί δεν λέμε τα ονόματα τους; Υπουργοί, περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι….Και αυτοί γιατί μετά την ευθεία βολή που τους απευθύνατε δεν απαντούν. Όταν μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και με την παραμικρή αφορμή σπεύδουν να βγάλουν ανακοινώσεις.  
 
Οι πολίτες τους οποίους επίσης κατηγορείτε για αδιαφορία και επαναλαμβάνω ίσως όχι άδικα, εκλέγουν αιρετούς και στην συνέχεια επαναπαύονται θεωρώντας ότι η ευθύνη τους έχει τελειώσει. Όπως όμως καταδεικνύουν συνεχώς τα γεγονότα τα συμφέροντα των πολιτών και οι αποφάσεις των πολιτικών είναι συχνά αντικρουόμενες και μόνο όταν οι πολίτες αντιδρούν μαζικά οι όποιες αποφάσεις αλλάζουν και όταν δεν αλλάζουν πεδίο δόξης λαμπρό για ακραίους λαϊκιστές που ολοένα παγκοσμίως κερδίζουν έδαφος. 
 
Οι πολίτες θέλουν αρωγή κ. Χατζηπέρο, τη δίκη σας και των άλλων υπευθύνων, για να κερδίσουν όσα τους ανήκουν αντιδρώντας μαζικά και δεν μπορώ να δεχτώ την τελευταία παράγραφο του δελτίου τύπου που αποστείλατε ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση επαφίεται πλέον στην καλή πίστη των Κινέζων και μάλιστα όχι του επίσημου κράτους τους αλλά στις όποιες προθέσεις του διοικητικού συμβουλίου μια επιχείρησης «δράκου» της επεκτατικής κινέζικης πολιτικής.  
Facebook Σχόλια
Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ

About Author