Αποταμίευση … για το σήμερα από τους παιδικούς Σταθμούς Ελευσίνας

proslipseis-paidagwgos-1-300x200

Ο κουμπαράς ήταν το σήμα της αποταμίευσης για την “γιορτή” της στις 31 Οκτωβρίου. Οι παιδικοί σταθμοί της πόλης μας σκέφτηκαν να δώσουν ένα νέο νόημα για την αποταμίευση, προσαρμόζοντάς το στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Θέλοντας να έχουν τα παιδιά βιώματα του “μαζέματος”, της “συλλογής”, της “φροντίδας”, για να έχουν και αύριο ότι χρειάζονται, έφτιαξαν σε όλους τους παιδικούς σταθμούς μεγάλους κουμπαράδες με ελεύθερη εικαστική παρέμβαση.

Το παραμύθι “Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας” με δραματοποίηση, θεατρικό παιχνίδι και κουκλοθέατρο στους παιδικούς σταθμούς έγινε ένα μέσο γι’ αυτό το σκοπό.

Οι κουμπαράδες των παιδικών σταθμών με τη συνεργασία γονέων, παιδαγωγών και προσωπικού θα γεμίσουν “φαγάκι” (προϊόντα διατροφής) για φορείς που σιτίζουν οικογένειες που έχουν ανάγκη, το κοινωνικό παντοπωλείο, τη “Φωλιά”.!

Η δράση αρχίζει την 31η Οκτωβρίου και θα συνεχιστεί για όλο το χρόνο, δίνοντας κοινωνική προέκταση και ευαισθησία, στη συνεργασία των οικογενειών και των παιδικών σταθμών καθώς και στις παιδαγωγικές δράσεις.

Facebook Σχόλια
Categories: ΕΛΕΥΣΙΝΑ

About Author