Το Πέραμα ζητάει δημόσιο λιμάνι και «Ζώνη» σε λειτουργία

 

olp_limani_airphoto

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παρέμβαση στο ΣτΕ κατά της πώλησης του ΟΛΠ

Με ομόφωνη (!) απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο του Περάματος τάσσεται κατά της πώλησης του ΟΛΠ, ζητώντας να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού καθώς επίσης και την επαναλειτουργία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Στην ίδια απόφαση σημειώνεται ακόμη ότι ο δήμος Περάματος θα συμμετάσχει στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στα λιμάνια, στις 6 Νοεμβρίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 12 το μεσημέρι και υπογραμμίζεται ότι θα παρέμβει, ως έχων νόμιμο συμφέρον, στην εκδίκαση της προσφυγής των κοινωνικών φορέων γι’ αυτό το θέμα στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2/12.

Εν τω μεταξύ η επόμενη περίοδος χαρακτηρίζεται κρίσιμη σε ότι αφορά τις εξελίξεις, αλλά και τις αντιδράσεις σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Ήδη, ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν, στις 2 Δεκεμβρίου, παρεμβάσεις στο ΣτΕ η Περιφέρεια Αττικής και οι Δήμοι Πειραιά και Περάματος ενώ την Πέμπτη 6/11 πραγματοποιείται πανλιμενική 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη να γίνει η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων για να ληφθεί απόφαση για το κείμενου του λεγόμενου «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και Cosco .

Facebook Σχόλια
Categories: ΠΕΡΑΜΑ

About Author

Write a Comment

Only registered users can comment.